Tjocka magar

Jag är ofta efterklok och så även denna gång. Självklart skulle jag ha mätt midjorna på tjejerna innan de blev parade, men, men... Nu har jag ju sån "tur" att Unni är sitt smala jag så jag kan jämföra hennes mått med Moa och Idun, de är normalt ganska lika stora. Så här såg det ut idag...


... Unni 27 cm...


... Moa 37 cm...


... och Idun 36cm runt midjan.


Snart smäller det!

Garagestädning

I två dagar har jag och vovvarna varit hos dotter med sambo och katter. Vi har städat ur garaget och en del av källaren, det är ju så mycket roligare och lättare med sånt jobb när man är två. Två fullastade släpvagnar kördes till avfallstationen. På en av dem fanns en trasig toastol, åhej...!  va kul det var att svinga iväg den så den landade i containern med dunder och brak :o)


Hoppsan..! vilket stort garage det fanns där innanför...


Lass #2 på gång.


Tjejerna kollar så att allt går rätt till... vad skulle man göra utan kompostgaller ;o)


"Barnbarnet" Frasse lurpassar på Moa.

Det går faktiskt jättebra med katterna och hundarna tillsammans. Frasse har ju känt mina hundar ända sedan han var liten, men de två andra - Mikuni och Katten - hade ju inte träffat dem förrän de var vuxna. Mikuni är fortfarande väldigt skeptisk och håller sig på sin kant när hundarna är på besök. Katten däremot har kopplat ihop hundarna med god mat och gör allt han kan för att charma till sig en liten extra tugga. Hundarna låssas som om katterna inte finns, och särskilt Unni tycker att de är ganska läskiga.


"Bonusbarnbarnet" Mikuni kikar skeptiskt på hundarna.


"Bonusbarnbarn" två - Katten - ser så charmig ut som bara han kan :o) ...vilket leende va..!?
Lyckliga vårkaniner!

Nu har snön smält bort så pass att jag idag har kunnat fixat till kaninhagen så Lilja och Klint kunde komma ut och skutta  - oj, va lyckliga de blev  :o) hopp, skutt och krumsprång.
Kolla hakpåsen, är det päls för att bädda in de kommande ungarna i, eller...?


Slut på...

...skogspromenader är det nu.

I måndags när vi gick vår vanliga skogsväg så fanns där helt plötsligt björnspår i leran. Jag är skiträdd för att möte en björn när jag är ute i skogen med hundarna så nu blir det inga fler förän till hösten när nallarna har gått i ide igen. Skulle kunna tänka mig en promenad om det var flera människor med, men jag tvekar även då...


3 lundisar och 3 bordisar på skogspromenad.

Kenneltjejer och bäbismagar :o)

Flera gånger i vecka kommer Minna till oss och tar med sig våra vovvar på promenad. Ofta har hon en kompis med sig och i dag var det Lovis. Efter promenaden med Unni så följde de med in och pysslade lite med tjejerna.

                           
        Unni & Minna                                        Moa & Lovis


Magarna växer och nu är det 2-3 veckor kvar och vi är så förväntansfulla. Det ska bli så spännande att se vad som finns där inne, vi har ju inte en susning eftersom det inte har gjorts några ultraljud.                          
      Idun 20 april                                           Moa 20 april

Uppdatering om Odin:
Han blev oplacerad i gruppfinalen men blev 4:e bästa norska ras.

NUCh

Idag har vår uppfödning fått sin första champion när Lundetuvans Odin Trollnype tog sitt 7:e cert (men det första efter att han blivit två år) och blev därmed Norsk Utställnings Champion. Det är inte nog med det för nu siktar Odins ägare på Internationellt championat, så vi kommer alldeles säkert att återkomma till honom här i bloggen. Här kan ni kika mer på Odins resultat   http://home.online.no/~happo/resultatodin.cfmNär Odins ägare ringde så var inte utställningen slut så man vet ju aldrig vi kanske får återkomma med BIG-placering och Bästa-norska-ras-placering. Även hennes lundetik Edda av Vinterskogen fick sitt Norska championat idag, så ett stort grattis till hennes uppfödare Ingvild och Arild Espelien.

Valpar väntas...

... i vecka 19-20.

Jag tycker att det nu är dags att presentera de kullar vi väntar. Två av våra tikar är dräktiga och kanske även den tredje.


               
SUCh Lundesmias Moa    ♥     SUCh Två kronors Berra

Inavelsgrad 0% i fyra led enligt Pawpeds

Samma kombination som den första lundekullen som föddes hos oss januari 2007. I den kullen blev det två hanar och en tik. Tiken, Idun bor här hos oss och ena hanen, Odin kan ni läsa om på vår hemsida www.lundetuvan.se

Att vi beslutat oss för att göra om kombinationen beror på att Moa har blivit parad med annan hane de två senaste löpen men gått tom. Eftersom det blev valpar för två år sedan så vet vi att det fungerar med dessa två, så om Moa blev dräktig nu så kunde vi utesluta att hon blivit steril pga sin olycka med murklorna juni 2007. Moa är en trevlig och social tik som älskar att bli kelad med, hon tycker om att busa och hämta bollar.  Hon har saxbett och ganska bra tassar, vänster fram kunde varit bättre. Berra det är killen hela dan - väldigt lyhörd och trevlig. Han har saxbett och väldigt fina tassar.

Valparna förväntas bli lika fina och trevliga som förra gången och kommer troligen att födas någon gång mellan 4 och 14 maj, beroende på när det tog sig ;o) Berra kom hit till oss 2 mars och parade sig genast med Moa. Därefter var han bara intresserad av Unni ända fram till 9-12 mars då de parade sig ett flertal gånger.


Så här ser Moa ut idag, ganska rund om magen.


***********************************************************************************************************************************


                     
Lundetuvans Idun Rynkerose   ♥     Frodo av Vinterskogen

Inavelsgrad 0 % i fyra led enligt Pawpeds

Idun och Frodo är väldigt lika i både temprament och typ. Idun har saxbett och mycket bra tassar. Frodo har omvänt saxbett och väldigt fina tassar och vacker mörk färg. Båda två är små rackarungar men har ett stort och gott hjäta. Under de två veckor som Frodo var här lärde han Idun hur man gör när man rymmer över staketet :o) de låg tillsammans i en fotölj och de busade och lekte mycket med varandra.

De parade sig ett flertal gånger mellan 5 och 12 mars. Valparna väntas födas i slutet av vecka 19 eller i början av vecka 20.


Idun är så blyg när kameran kommer fram, men att midjan blivit rundare syns i alla fall.


**********************************************************************************************************************************


            
     SUCh Unni Lunda        ♥     SUCh Två Kronors Berra

Inavelsgrad 1,56 % i fyra led enligt Pawpeds

Vi har vid Unnis två tidare löp försökt para henne men det har inte gått. Hon tycker att killar är läskiga och har inte velat bli betäckt. Den han hund vi då använde är nog lite för mycket gentleman och har inte varit tillräckligt påstridig. Unni är en smyglöpare som dessutom har ojämna perioder, så det är väldigt svårt att veta när det är dags för parning.

Unni och Berra är av samma typ. Unni är väldigt vänlig och försiktig, men hon vet vad hon vill. Hon tar alla chanser att få lite kel och älskar barn. Hennes tassar är väldigt fina och hon har saxbett. Berra är en trevlig kille som är lydig och snäll. Han har saxbett och väldigt bra tassar.

Unni och Berra parade sig tre gånger mellan 5 och 7 mars, men jag är osäker om det blev "riktigt" gjort. Inga tydliga tecken på dräktighet ännu, förutom dålig aptit. Om det blir valpar så kommer de att födas slutet på vecka 19.

***********************************************************************************************************************************

Som lite kurios kan jag berätta att Berra och Frodo var tillsammans i köket när tjejerna var instängda i sovrummet. Inget bråk och tjafs trots att det fanns tre löptikar i rummet brevid som de dessutom tilläts para sig med. Alltså två mycket treviga och fogliga killar, jag skulle kunna adoptera dem när som helst. De tre sista dagarna som killarna var hos oss var varken de eller tikarna intresserade och då gick alla fem i flock i hela huset, lekte och åt tillsammans.

Tösen och Mysak...

... kommer de att heta när de kommer till sitt nya hem om sex veckor. En lyckad dag med en lyckad överraskning och man blir lycklig när man kan göra någon annan lycklig.Spännande med överraskning, även om det tar tre timmar med bil för att nå dit.

"Jag älskar min kattunge" sa Vilma

Familjens nytillskott, Tösen och Mysak, och nog blir det jobbigt att vänta... och vänta... och vänta....

Men innan det blir dags att hämta kattungarna så har vi förhoppningsvis både kaninungar och valpar här hos mig.


Hejsan allihopa!

Nu är jag trött på att inte kunna uppdatera min hemsida så jag fixar en blocgg i stället. Fliken "Dagbok" kommer attbytas ut till "Blogg" så småningom.

Första nyheten är den att jag nu är nästan alldeles säker på att Moa och Idun är dräktiga så vecka 19-20 blor det full fart i stugan. Unni är jag inte riktigt säker på, jag tror att hon går tom.

I dag ska jag och min syster överraska hennes dotter med en biltur som leder till ett besök hos en kattfamlilj där en av ungarna kommer att bli hennes alldeles egen katt. Stster kommer också att ta en av ungarna så de kan få lite buslek av varandra. Just nu heter de Snow och Nala men det kommer nog att ändras.I slutet av maj får det flytta in hos sin nya familj. Söta - eller hur?

RSS 2.0