Vad hittade...

... hundarna i skogen?

Vi har varit en sväng till stugan idag, klippt gräsmattan och städat i "gäststugan". Klippte också grenar av rönn, asp och hallon som ska torkas och ges till kaninerna till vintern. Har tidigare torkat massor med sälg så dessa löv ska vara som lite extra godis.

Hundarna sprang som vanligt lösa men idag verkade de leta efter något...


... Moa letade...


... Idun letade...


... och Unni letade!

Efter vad? Kanske ni undrar...

...

...

...

...


BLÅBÄR förståss! Hundarna blir som tokiga, de äter och äter och äter, direkt från kvistarna och...


... njuuuuuter!

Hälsning från Ägir...

... som numer kallas Agiir.


Tilsammans med matte...


... och med kompisen Bilbo.Lugn...


... och busig.

Tack Elina för fina bilder.

Igår...

... flyttade Foss så nu är det väldigt tyst och lugnt här hemma. Igen liten kelig valp ligger i mitt knä och sover eller som sitter framför mina fötter och vill komma upp i famnen och mysa en stund. Det är skönt att veta att han kommer att få det bra i sitt nya hem tillsammans med ett helt gäng lundetjejer hos Liv och Einar på Paulunas kennel ( http://www.123hjemmeside.no/paluna/12295684 ) i Sandnes, Norge.

Eftersom jag är som jag är så blev det ingen bild på Foss och nya matte, men det var en annan lundekille med, Timo och de två fotade jag i alla fall.Först kollade Foss in vem det var som kommit på besök...


... sen basade han upp gästen...


... och så försökte de äta upp varandra.


Till sist fick lillmatte Vilma en sista puss.

Lite mer jobbigt var det att skiljas från Foss eftersom han bott hos oss lite längra än de andra tre valparna, men jag kan bara önska lycka till Liv med gosigaste och mjukaste killen man kan tänka sig.
Nanna...

... har skickat en bild på sig och sin nya familj.


Matte Barbro och husse Hans hälsar att allt är bara bra och Bosse håller med.

Stolta...

... och väldigt glada är vi över att kunna berätta att NV-08 NUCH Lundetuvans Odin Trollnype är Årets Lundehund 2008 i lundehundens hemland Norge. Det är verkligen en ära att få en sådan titel på en hund som man fött upp. En stor tack till  Odins matte, Beate ha som kuskat land och rike kring och ställt ut "den lille svensken", utan dig skulle inte detta ha varit möljigt.


        
Odin i Troms...                                                         ... och i Öysand.

GRATTIS till oss allihopa  :o)

Ps. Odin är helbror med Orchis-kullen.

Alla valpar...

... i Orchis-kullen har nu flyttat.Förste som blev hämtad var Ägir som nu bor hos sin matte Elina i Lidköping.Sedan var det dags för Truls att träffa hela sin nya familj i Lits-Bye.Innan Nanna reste glömde jag att ta kort, så det får bli en repris. Matte Barbro har lovat att skicka kort på henne och hennes nya familj i Ösmo.Foss kommer att bo hos oss i ytterligare några veckor innan nya matte kommer och hämtar, så nu gäller det att han får vara med överallt och lära sig att världen är stor och att där finns både snällt och farligt.

En hälsning...

... från Sammetsvide (Sammet) som nu bor i Lis-Bye tillsammans med flera andra kanintjejer i en stor kaningård.


RSS 2.0