Hyperícum-kullen 5 veckor

I dag är det 5 veckor sedan Hyperíkum-kullen föddes. De är ett gäng på fyra busar som är lite försiktiga när det händer nåt nytt, men när de har kollat upp"faran" så är det inget med det sedan. Alla är matglada och keliga.Lundetuvans Kaja Fagerperikum, tik, 1197 gram...


...flyttar till Birgitta och Jonny i Backe.Lundetuvans Akke Vengperikum, hane, 1069 gram...


...har inte ännu hittat nån ny familj att flytta till.Lundetuvans Vikke Lodneperikum, hane, 727 gram...


...stannar hos oss tills vidare.Lundetuvans Abbe Prikkperikum, hane, 1238 gram...


...söker ett hem med utställningsintresse eftersom han är så fin och har bra tassar runt om.


Besök :o)

Det är alltid roligt när vi får besök av barn och dessutom så är det så nyttigt för valparna att få träffa dem. Idag kom en syster till mig och med sig hade hon Iduns lillmatte, Ylvas lillmatte och en kompis till henne. Det blev väldigt mycket gos och kel, och lite bus också.


Alla 6 valparna tar det lungt och vilar sig inför besöket.


Iduns lillmatte med sitt "barnbarn" Kaja,


... Ylvas lillmatte med Abbe...


...och kompisen med Akke.


Inte bara barna ville gosas med valparna,


...syster min ville också och här tjusas hon med Vikkevire.


Några små pauser i gosandet hanns det med, en för att äta plättar och en för att spela Vänd-10:a.


Malin med Frode och Lea, Sanna med Abbe och Akke, Vilma med Kaja och Vikkevire (det fint samstämda leendena fick vi till med att säga "griiiiisfiiiiiis")


Vilma med sina "barnbarn" - Iduns valpar Kaja, Abbe, Vikkevire och Akke.


Malin med sina "barnbarn" - Ylvas valpar Frode och Lea.

Nästan 4 timmar med gosande barn gjorde valparna väldigt trötta och det blev en ovanligt lugn kväll ;o)


Till sist en bild på suspekta besökare som jag hade i Hallowen...


...Ylva kände på en gång att det var hennes promenadkompisar :o)


Hela gänget i köket

All sex busarna var samtidigt i köket en stund idag. Det är väldigt tröttsamt för de små så det blir inte så långa stunder åt gången.


Zoooomat bus...


Lea

Alla springer runt och äter ur alla koppar, ingen ordning alls ;o)


Vikkevire, Kaja, Lea och Abbe


Frode försöker få Kaja att sluta äta.

Om man sätter sig på golvet får man...

...famnen full av kärlek, Frode, Lea, Vikkevire, Akke, Abbe och Kaja <3Några bilder som visar lite av vilken tuffing Vikkevire är, inte ens de "stora" kusinerna sätter sig på honom...

 

 

 

 

...han hade helt enkelt bestämt sig för att det var han som skulle sitta precis på det stället i mitt knä.

Och så till slut är alla mätta och trötta och...


...de fyra små kurar ihop sig nääääära mig för att sova, medan Lea bestämmer sig för att gå till brorsan Frode och sova i korgen.


Kan ni förstå den värme som jag just i den stunden kände i mitt hjärta :´)


  

Halvtid, igen..?

...javisst, men nu är det Hyperícum-kullen som blir 4 veckor, ja alltså Iduns och Nisses valpar. Jag har ju inte direkt velat lägga ut så mycket bilder och sånt eftersom jag varit orolig för att lillvalpen i denna kull inte skulle klara sig. Det vet jag ju inte nu heller men han har sådan energi och gnista och senaste dygnet har han gått upp 45 gram, vilket är det detsamma som han gått upp på tre dygn tidigare.

En anledning till att Vikke ökar lite mer nu är delvis att de börjat äta lite "riktig" mat och att han dessutom ca 3 gånger om dan får hela mjölkbaren hos moster Ylva alldeles för sig själv...


...här finns det massor med mjölk och han kan i lungn och ro suga och snutta hur mycket och länge han vill, för Ylva (huvvaligen :o/ vilka långa klor hon har, måste klippa dem i morron) hon bara njuter av att få ligga i mitt knä och bli tjusad med.De tre andra får trängas hos mamma Idun som inte vill ligga i mitt knä för att ge lillen lite extramjölk, hon har börjar att bli väldigt sträng med den som försöker tjuvsnutta mellan måltiderna och det spelar ingen roll vad jag säger, mamma vet bäst ;o)


När Vikke är mätt går han till mamma Idun och sina syskon för att vila.

Och här kommer bilder på alla 4-veckorsjubilarerna en och en...


...jag börjar med Kaja som kommer att flytta till Birgitta och Jonny om 4 veckor.Nästa är Akke, som söker en egen familj att flytta till om 4 veckor......liksom Abbe...


...och Vikke.

Som ni ser, även om bilderna är lite suddiga, så har alla fyra fina tassar med bra extratår.

Några fler bilder bjuder jag på :o)


Kaja och Abbe.


Abbe och "Vikkevire".


Alla tillsammans, eller... inte ;o) Jag trodde de skulle vara trötta och sova så jag kunde fota dem alla tillsammans, men de ville inte busarna.


Kaja (störst) försöker brottas ner Vikkevire (minst), men hon går bet för han bara slinker undan :o)


Det är så roligt med alla valparna nu då jag börjar ha dem tillsammans i köket, bus och spring och jag tänkte försöka fota och/ellerfilma dem lite i morron så ni också får se. Dessutom har Ylva och Idun gemensam vårdnad om dem när de är i köket och det tycker jag är så mysigt att se.
Ylva o Frode 5 veckor

Jaha... att försöka ta uppställningsbilder är lika roligt varje gång... eller inte ;o)Ylva, mattes lilla hjärtegryn......vill absolut inte stå fint, sätter i fyratassarbromsen  - en riktig lundehundegenskap.

Vuxit har hon i alla fall gjort, väger numer 1170, men hon......är liten mot brorsan Frode som nu väger 1375 gram......och han är riktigt duktig på att stå fint också.

Aconítum-kullen

Några nya bilder på Ylvas valpar.Lea får lite hjälp av Vilma.Lea och Frode.Frode Munkeluve, en riktig kelgris.Lea Venusvogn, en liten bestämd dam.


Hyperícum-kullen

Här kommer lite bilder på Iduns och Nisses sötnosar, de var 3 veckor när bilderna togs i onsdags och jag fick hjälp av min systerdotter Vilma som tillbringade en del av sitt höstlov hos mig.Lundetuvans Kaja Fagerperikum, en riktig liten kelgris.Lundetuvans Akke Vengperikum, en liten myspuppis.Lundetuvans Vikke Lodneperikum, en lilleman som oftast kallas Vikkevire.Lundetuvans Abbe Prikkperikum, en buse som helst inte vill vara i famnen.
Idun med sin dotter och tre söner som hon är sååå rädd om att hon knappt låter ens mig få hålla på med.


Förhoppningsvis kommer det att bli lite bättre kvalité på bilderna framöver eftersom jag fått låna mig en bättre kamera.
RSS 2.0