JämförelseSå här tjock var Moa för tre år sedan när det var en vecka kvar tills valparna föddes och...


...så här ser hon ut idag. Det är lite svårt att veta exakt hur långt det är kvar men jag tippar på ca en vecka. Tycker nog hon är lite tjockare denna gång, men det är svårt att säga.Valpar...

... väntas vecka 1 2010 efter S37900/2001 Pigunetts Ärlig-Lunde, undan S42844/2005 SUCh Lundesmias Moa. Inavelsgraden är 1,56% i 4 led.


Moa - lika butter som vanligt när kameran kommer fram - men tjocka magen syns i alla fall.Moa & Nisse

I slutet av oktober bodde Moa hos Nisse några veckor. hon trivdes väldigt bra där och hittade flera ställen att sova på som var väldigt mysiga...


... i soffan tillsammans med Nisse och Hilda...... i en barnfåtölj...


... eller är det här Moa... eller är det Nisse.


De är rätt lika, eller hur... men jag kan se skillnaden :o)


Och nu kan ni också det - Moa och Nisse.

     foto: Sofie Weibull
Vecka 1 kommer det små puppisar.HUND 2009

På fredag morgon 11/12 så begav Idun och jag oss iväg på en resa. Jag är inte nån storstadsmänniska och stora folksamlingar är något som jag oftast undviker och Idun har inte ens varit inne i Östersund, så att åka till Stockholm var ett äventyr.

Vi delade bil med tre sibbe-människor och tre sibbar (siberian huskey). Under resan var det inte tyst i bilen många sekunder och efter ca 9 timmar med mycket prat och skratt var vi framme.


Middagspaus och rastning vid Tönnebro.

Väl framme vid Älvsjömässan så lastades allt ur som sibbe-folket skulle ha i sin rasmonter och Idun och jag blev hämtade av vår värd för helgen - Hans som är Nanna Vårmarihands husse. Efter en bilfärd till Ösmo var vi framme och blev varmt mottagna av matte Barbro och Nanna.


Detta är cirka en tredjedel av alla priser och rosetter som Barbro och Hans tagit genom åren med sina fyra lunde-killar.

Bilder från själva utställningen utställningen kommer kanske så småningom, jag glömde helt enkelt fota.

Iduns resultat efter debuten i stora världen bled Chkl 2, ck, Btkl 3, vilket vi väl måste säga var godkänt.Idun vilar ut i Nannas säng efter en hektisk dag.


Lika som två systrar, men nog ser ni väl vem som är vem...


Nanna jobbade hårt med att få igån lek med sin trötta syster.


Matte fick ställa upp och busa i stället.

På söndag hjälpte Idun och jag till lite I Svenska Lundehund Sällskapets rasmonter, det var verkligen roligt att träffa så många människor och få berätta om lundehundens alla egenheter och fördelar.


Här är det Maria Hedström  från Kung Sunes kennelsom pratar lundehund med intresserade.


Idun var med i rasparaden :o)


Mycke folk var'e... här vid polarhundklubbarnas monter.


Måste bara visa er ett dåligt foto på ett fantastiskt broderi. Det är Nannas "storebror" Olle som Barbro broderat utifrån en fotoförlaga och som tog två år att göra - helt fantastiskt!

Till sist vill jag säga tusen tack till Barbro och Hans för deras stora gästfrihet, hoppas vi får chansen att åtgälda det till sommaren.


RSS 2.0