Besviken och lessen...

... är vi idag.

Vi har ju i två år försökt att få Unni dräktig. Vi har provat tre olika hanar men det har inte riktigt velat lyckas. Unni har ställt upp sig och bjudit in, men i sista sekunden har hon pipit till och hoppat undan. I och för sig inte så ovanligt hos en "nybörjare" men de brukar ju ge sig efter ett tag. Så inför detta löp hade vi i samråd med avelsråden i Sverige och Norge bestämt att om det inte gick vägen så det skulle skulle det bli insemination.

På måndagen förra vecka så kom snygga Berra och skulle få göra ett försök till. Han har uppvaktat och varit så ihärdig och Unni har verkligen visat att hon var med på noterna, men precis som förut har hon dragit sig ur i sista stund. Så i torsdags var hon till veterinären som tog blodprov för att kolla hormonnivån och gjorde ett vaginalutstryk. Allt visade att under helgen var det dags.

När det inte blivit någon riktig parning tills idag så beställde jag tid hos Maria Edler som är den enda veterinären i Jämtland som är godkänd av SKK för att göra insemination på tikar. När hon undersökte Unni så visade det sig att hon har en (troligen ärftlig) missbildning i vaginan som kallas mittsträng. Man kan förklara det så att vaginan delar sig i två och går sedan ihop igen, hanhunden kan således inte komma in för att fullfölja en parning. Om en tik med denna missbildning mot alla odds blir dräktig så kan hon sedan inte föda fram sina valpar utan måste snittas. Veterinären försökte att stoppa in sitt lillfinger men det gick bara in ca 4 cm.

Så nu är det alltså ett faktum - Unni kommer aldrig att få några valpar. Och hon som skulle ha blivit en sån underbar mamma. Vi är så besvikna och lessna...


Kommentarer
Postat av: Anna-Carin

Fy så tråkigt med Unni men så skönt att ändå få veta varför det inte har funkat.

Många kramar från oss i Östersund

2009-11-03 @ 02:12:21
Postat av: Barbro

Jag förstår att du är ledsen! Vad trist på en så fin tik.

Hälsar vi på Wilsongränd

2009-11-03 @ 13:51:07
URL: http://wilsongrand1.blogspot.com
Postat av: Ulrika

Ja det var inget roligt besked:( Förstår att du är besviken och ledsen.Kramar på dig.

2009-11-03 @ 21:35:02
URL: http://www.svarthogenskennel.se
Postat av: Erika

Nej va tråkigt!=(

Kram

2009-11-04 @ 22:37:48
Postat av: Anneli

Men vad tråkigt, jag är ledsen för din skull - oerhört ledsen. I mitt stilla sinne undrar jag om det är fler som har denna missbildning eftersom det finns fler tikar som varit svåra att para.

Men Maria, ge inte upp för det, för du har ju två jättefina tikar till.

2009-11-05 @ 20:44:05
URL: http://www.eriksro.com
Postat av: Cecilia

Så tråkigt att höra men ändå så intressant. Jsg instämmer med Anneli, undra om fler svår parade tikar bär på samma missbildning. Där kanske vi har förklaringen till en del mysterium.

2009-11-05 @ 22:42:56
Postat av: Petra

Men gud så trist... Men säger som de andra, intressant.

2009-11-09 @ 18:40:36
URL: http://luppabloop.blogspot.com
Postat av: Anna-Lena

Gud vad tråkigt!! Jag känner med dej...för det är ju en sorg i sig, Unni skulle ha blivit en fin mamma...

2009-11-19 @ 23:01:38
URL: http://sagtorp.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0